Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią 17:12, 28 Lip 2006 Temat postu: |
|
|
2 jaja
2 szkl (500ml) maki
pol szkl (125ml) oleju , margaryny lub rozpuszczonego masla
jedna i 3 czwarte szkl.(450ml) mleka 1 lyzka (15ml) granulowanego lub brazowego cukru
4 lyzeczki (20ml) proszku do pieczenia
jedna czwarta lyzeczki soli.
Wymieszac i smazyc w gofrownicy 5 minut albo dluzej
jesli chce sie miec gofry rumiane.
wychodzi z tego 10 gofrow
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob 13:48, 29 Lip 2006 Temat postu: |
|
|
Murzynek z bananami.
4 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 margaryna
1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 aroamt rumowy
1/4 szklanki wina
4 łyżki kakao
2 duże banany
Jajka utrzeć z cukrem, dodać część mąki, następnie wlać gorącą margarynę, wymieszać i dodać wszystkie pozostałe składniki.
Wlać do prodziża, na wierzch ciasta położyć pokrojone banany.
Piec 45min.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Supoz
Administrator
Dołączył: 15 Cze 2006
Posty: 281
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 10:08, 31 Lip 2006 Temat postu: |
|
|
pojde na latwizne ale co tam Czasem ogladam i mam ochote zjesc to co on robi. Moze ktos bedzie mial czas i ochote prosze bardzo
>>>>>> [link widoczny dla zalogowanych] <<<<<<
A od siebie moze cos niedlugo wpisze
Pozdrawiam Supoz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Raija
Administrator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 10:27, 31 Lip 2006 Temat postu: |
|
|
Tu nie ma byc zadnych linkow, tylko przepisy (sprawdzone ).Ale ten pozostawie..
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pacio
Administrator
Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 1524
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: TBG
|
Wysłany: Wto 18:30, 01 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
moge dac link do knigi
kucharskiej
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Śro 17:11, 02 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
Ciasto z wiśniami
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
4 całe jaka
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
kostka margaryny
aromat
ok. 1kg wiśni
Wiśnie wydrylować zostawić do odsączenia, jajka utrzeć z cukrem. Następnie dodać dwa rodzaje wymieszanej mąki z proszkiem do pieczenia, wlać do ciasta gorącą margarynę, całość dokładnie zmiksować.
Jeśli za gęste można dodać troche mleka. Ciasto wlać do blaszki, na wierzch położyć wiśnie. Piec 45 min.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Raija
Administrator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 8:38, 03 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
SERNIK GOTOWANY
1KG.SERA(3 xzmielony)
6 jaj
3/4szklanki cukru
1 kostka masla lub margaryny
1/2 zapachu waniliowego
Wszystkie składniki zagotować,cały czas mieszajac .wyłaczyć i nadal mieszajac dodać budyń śmietankowy rozpuszczony w 1 szklance mleka.
TAk ugotowaną mase mozna wylać na upieczone wczesniej kruche ciasto lub...kupic 6 paczek herbatnikow .3 paczki ułozyc na dnie blachy wylać mase i przykryc herbatnikami ,polac polewą czekoladową. Smacznego:-)
|
|
Powrót do góry |
|
|
sajan
EXPERT OD SERWERÓW
Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 94
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krakow
|
Wysłany: Czw 16:38, 03 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
Dorotko witam a to ma byc ser zolty ?
chyba musi byc doble,zazdroszcze sinnowi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Raija
Administrator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 7:36, 04 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
Mareczku SER biały najlepiej półtłusty,a budyń też najlepiej ten na 1litr mleka:)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Raija
Administrator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 18:30, 05 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
Ciasto z wiórkami kokosowymi
NA mase z wiorkami potrzebujemy 150g wiorek kokosowych ktore nalezy wymieszac z 1/2 litry smietany12%lub 18% i zagotowac ciągle mieszajac.
Ostudzone zas polaczyc z ubita z 4 bialek i 3/4szklanki cukru pianą.
Ciasto:
1 margaryna
4zółtka
3szklanki maki
1.1/2 łyzeczka proszku do pieczenia
Ciasto zagnieśc podzielic na 2 cześci,schowac do lodowki.Jedną częśc zapiec,wylozyc na to ciasto wiórkowe.zapiec.Starkowac pozostałe ciasto schlodzone z lodowki. I niech sie jeszcze podpiecze.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Raija
Administrator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 14:43, 17 Wrz 2006 Temat postu: |
|
|
TRZY bit
Trzeba upiec biszkopt z 5 jaj dodajac do ciasta 2 łyzki kakao. PO upieczeniu przekroić ciasto na polowę .
6 paczek herbatników szkolnych . MASA=Maslo roślinne(250) utrzec z karmelem( dzień wczesniej ugotowac puszkę mleka skondensowanego ).
I przystepujemy do dzieła
Dolną cześć ciasta wkładamy z powrotem na blachę, smarujemy masą, na tą mase kladziemy nasze herbatniczki maczając w mleku , na herbatniczki masę , na masę ponownie herbatniczki(j.w)na nie znow masę, teraz kładziemy nasza druga cześć biszkoptu przykrywamy ponownie nasza masą(juz dajemy smialo pozostałą część masy ) ponownie przykrywamy herbatnikami ...polewamy polewą czekoladową...pychotka
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto 11:40, 19 Wrz 2006 Temat postu: |
|
|
FAle dunaju
ciasto 25 deko margaryny
6jaj
2szklanki maki
1szklanka cukru
cukier walniliowy
olejek rumowy
2łyżki kakao
2 lyzeczki proszku do pieczenia
jablka lub ananasy
Bialka ubić wszystko wymieszac. ciasto podzielic na polowe do jednej czesci dodac kakao. Białe ciasto wylac na wysmarowana blache , ułożyc gęsto owoce przykryc ciemnym ciastem(dodajac uprzednio 2 lyzki wody)
KREM:
kostka margaryny, pol litra mleka, pol szklanki cukru,po 2 lyzki maki zwyk l łej i ziemniaczanej i pszennej, cukier waniliowy. 2szklanki mleka , cukier i maki ugotowac budyń. Ostudzony ukręcić z margaryną
na wystudzone ciasto polewa:
pol kostki margaryny,szklanka cukru, 2 lyżki wody,2 lyżki kakao. Dobrze wymieszać i ugotowac polać przestuzoną polewa.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto 11:48, 19 Wrz 2006 Temat postu: |
|
|
Łzy prezydenta[SERNIK]
ciasto 2 szklanki maki, 4 zoltka, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, 20 deko margaryny, pol szklanki cukru
wlozyc ciasto do prodiza
masa
zagotowac pol litra mleka ostudzic pol kg seramielonego
zmiksowac dodawac kolejno 3jaja pol szklanki cukru i pol szklanki oleju 1 cukier waniliowy 1 budyn waniliowy
mase wylozyc na ciasto piec 40 minut ubic bialka z z pol szklanki cukru dodac paczke wiorek kokosowych. wlozyc na upieczone ciasto i zapiekac 15 minut
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią 11:56, 22 Wrz 2006 Temat postu: |
|
|
Pani Walewska (ciasto)
3 szklanki mąki.
4 żółtka.
1 szklanka cukru.
1 kostka margaryny.
2 łyżeczki proszku do pieczenia.
20 dag. kwaśnej marmolady.
10 dag. orzechów włoskich.
krem do tortów waniliowy.
Wyrobić ciasto kruche. Podzielić na 2 placki. Wierzch placka posmarowac marmolada. Następnie położyć na to piane ubitą z 2 białek i 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczek mąki ziemniaczanej. Posybac orzechami i upiec. Z drugim plackiem zrobić to samo. Między wystudzone placki włożyc krem.
Smacznego
|
|
Powrót do góry |
|
|
Raija
Administrator
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 16:13, 30 Wrz 2006 Temat postu: |
|
|
CIASTO KRUCHE Z BUDYNIEM I JABŁKAMI
1 1/2 szklanka mąki pszennej
1 1/2 szklanka mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
2 jajka
1/2 rozpuszczonej margaryny
1-2 lyżki śmietany lub........majonezu
Jeżeli ciasto jest za rzadkie dodać ciut mąki zagnieść i wyłożyć na blache
Ugotować duży budyń w mniejszej ilości mleka i gorący wyłożyć na ciasto, na budyń zaś położyć dżem jabłkowy lub starkowac 5 -6 jabłek .Posypać kruszonką
Piec 40 minut
|
|
Powrót do góry |
|
|
|