Anika
Moderator
Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 76
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 11:46, 05 Kwi 2007 Temat postu: Wolowina po burgundzku |
|
|
Dorotko na Twoje zyczenie:)podaje przepis ale pamietaj ze ja robie potrawy "na oko"wiec bedziesz musiala troszke pokombinowac:P
okolo 1 kg wolowiny na pieczen zalewam czerwonym wytrawnym winem okladam warzywami marchewka pokrojona w krazki, cebula ,zostawiam tak do dnia nastepnego dobrze jest obrucic mieso .
po kilku godzinach obsmazam mieso na b.goracym tluszczu ,przekladam do rondla podlewam troszke wody oraz ta zaprawa w ktorej sie marynowala dodaje grzybek suszony,marchewke oraz cebula pokrojona w osemki sole i tak musi sie dusic .Gdy mieso bedzie juz miekkie (ale nie za bardzo) kroje na kawalki do sosy dodaje pomidora z braku takowych lyzeczke przecieru dodaje pieprz i jeszcze chwile zostawiam do duszenia .I to by bylo tyle .
|
|